News - 02 feb 2016

1e prijs Tapijnkazerne Maastricht

In samenwerking met LIAG architecten heeft BoschSlabbers gewonnen met het ontwerp voor een nieuw campusterrein van de Universiteit Maastricht. De universiteit Maastricht wil zich gaan vestigen op de voormalige Tapijnkazerne gelegen in het stroomgebied van de Jeker ten zuiden van de Stadsmuur. De Tapijnkazere deed van 1919 tot 2010 dienst als militaire kazerne en vormde tijdens deze periode altijd een barrière tussen de naastgelegen stadsparken.

Het kazerneterrein wordt opgeschoond en teruggebracht naar heldere originele orthogonale kazernestructuur. Het opschonen geeft mogelijkheid tot het maken van een hellend park richting een slimme schakelende nieuwbouwplint onder de historisch waardevolle gebouwen. Dit in combinatie met een relatief klein markant nieuw volume binnen het historische grid zijn uitganspunten van het ontwerp.

Met respect voor de historische situatie ontstaat een prettige leer- en werkomgeving voor de Universiteit Maastricht en kan er een maximaal oppervlak aan nieuw openbaar park worden gerealiseerd. Daarnaast worden naastgelegen stadsparken weer gekoppeld en ontstaat een betere doorgaande groene verbinding van Maas tot Jekerdal.

Lees hier meer over dit project van BoschSlabbers. Klik hier voor het artikel in de Limburger van 3 februari 2016 en klik hier voor het artikel op Architectenweb.

News - 02 feb 2016

1e prijs Tapijnkazerne Maastricht

In samenwerking met LIAG architecten heeft BoschSlabbers gewonnen met het ontwerp voor een nieuw campusterrein van de Universiteit Maastricht. De universiteit Maastricht wil zich gaan vestigen op de voormalige Tapijnkazerne gelegen in het stroomgebied van de Jeker ten zuiden van de Stadsmuur. De Tapijnkazere deed van 1919 tot 2010 dienst als militaire kazerne en vormde tijdens deze periode altijd een barrière tussen de naastgelegen stadsparken.

Het kazerneterrein wordt opgeschoond en teruggebracht naar heldere originele orthogonale kazernestructuur. Het opschonen geeft mogelijkheid tot het maken van een hellend park richting een slimme schakelende nieuwbouwplint onder de historisch waardevolle gebouwen. Dit in combinatie met een relatief klein markant nieuw volume binnen het historische grid zijn uitganspunten van het ontwerp.

Met respect voor de historische situatie ontstaat een prettige leer- en werkomgeving voor de Universiteit Maastricht en kan er een maximaal oppervlak aan nieuw openbaar park worden gerealiseerd. Daarnaast worden naastgelegen stadsparken weer gekoppeld en ontstaat een betere doorgaande groene verbinding van Maas tot Jekerdal.

Lees hier meer over dit project van BoschSlabbers. Klik hier voor het artikel in de Limburger van 3 februari 2016 en klik hier voor het artikel op Architectenweb.