Nieuws - 03 jun 2019

Oplevering patiotuinen Amphia Ziekenhuis Breda

De nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht in Breda krijgt steeds meer vorm. De gebouwde contouren van het nieuwe ziekenhuis zijn al een tijdje zichtbaar. De komende maanden zal ook de buitenruimte – ontworpen door BoschSlabbers – aangelegd worden. Rond het ziekenhuis ontstaat een parkachtige schil waardoor het ziekenhuis wordt opgenomen in het landschap. Wat van buitenaf niet zichtbaar is, maar wel voor een groot deel de sfeer van het ziekenhuis zal bepalen zijn de patio-tuinen. Elke ‘toren’ van de nieuwbouw heeft zijn eigen binnentuin met zijn eigen specifieke karakter. De tuinen zijn gestileerde boslandschappen geïnspireerd op de verschillende bostypen uit de omgeving van Breda. De patio’s zijn in de eerste plaats kijktuinen, vanuit de behandel- en wachtkamers heb je zicht op de tuinen. Om enige privacy te garanderen worden de tuinen voorzien van schegvormige stapelmuren. Tegen de kerende muren wordt het landschap omhoog getrokken, waardoor het zicht op de overzijde van de tuin wordt geweerd en het boslandschap zich ten volle toont. Met de oplevering van deze prettige binnenwerelden is het nu met spanning wachten op de voltooiing van de parkachtige terreinaanleg rond het ziekenhuis.

Nieuws - 03 jun 2019

Oplevering patiotuinen Amphia Ziekenhuis Breda

De nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht in Breda krijgt steeds meer vorm. De gebouwde contouren van het nieuwe ziekenhuis zijn al een tijdje zichtbaar. De komende maanden zal ook de buitenruimte – ontworpen door BoschSlabbers – aangelegd worden. Rond het ziekenhuis ontstaat een parkachtige schil waardoor het ziekenhuis wordt opgenomen in het landschap. Wat van buitenaf niet zichtbaar is, maar wel voor een groot deel de sfeer van het ziekenhuis zal bepalen zijn de patio-tuinen. Elke ‘toren’ van de nieuwbouw heeft zijn eigen binnentuin met zijn eigen specifieke karakter. De tuinen zijn gestileerde boslandschappen geïnspireerd op de verschillende bostypen uit de omgeving van Breda. De patio’s zijn in de eerste plaats kijktuinen, vanuit de behandel- en wachtkamers heb je zicht op de tuinen. Om enige privacy te garanderen worden de tuinen voorzien van schegvormige stapelmuren. Tegen de kerende muren wordt het landschap omhoog getrokken, waardoor het zicht op de overzijde van de tuin wordt geweerd en het boslandschap zich ten volle toont. Met de oplevering van deze prettige binnenwerelden is het nu met spanning wachten op de voltooiing van de parkachtige terreinaanleg rond het ziekenhuis.