over ons

Elk landschap is een verhaal. Met ruimte voor ontdekking, verwondering en inspiratie. Door de tijd heen dienen zich andere hoofdpersonen en plotwendingen aan. Je ziet de sporen die het verleden heeft achtergelaten – subtiel of juist indrukwekkend. En dan zijn er nog de ongeschreven hoofdstukken: een toekomst die overloopt van kansen voor nieuwe, duurzame kwaliteiten. Daar geven wij vorm aan.

Als landschapsarchitecten zoeken we in elk landschap de essentie én de verwondering. Kwaliteiten koesteren we, knelpunten lossen we op en waar mogelijk voegen we kwaliteiten van deze tijd toe. We ontwerpen de toekomst met oog voor het heden en gevoel voor de historie zodat het landschap een uniek en boeiend verhaal blijft vertellen.

Wij zijn BoschSlabbers, landschapsarchitecten

Bevlogen vakmensen die een landschap lezen als een spannend boek. Ontwerpers met jeukende handen om daar nieuwe hoofdstukken aan toe te voegen.

Wij ontwerpen het onbebouwde, de buitenruimte. Waar mensen reizen, rennen, werken, genieten, de longen vullen, ontmoeten en samen optrekken. Een kerkplein of kustgebied, een landgoed of stadshof. Van Veere tot Vietnam.

We bestuderen, bevragen, bewonderen en bewerken. We hebben oog voor het karakter van de plek, zoeken naar de wortels en de geworteldheid van de locatie.

Zodra we meer precies weten hoe we het toekomstig landschap vorm willen geven tekenen we met een fijn potlood. Waar nodig zetten we sterke lijnen uit, als raamwerk voor een nieuwe start. Waar mogelijk hanteren we een bevallige lijn, voegen we een subtiele, als vanzelfsprekende, ingreep aan de ruimte toe. Vervolgens laten we ruimte aan de eigenzinnige vrije veranderkracht van mens en natuur.

Zo creëren we de condities voor transformatie. Ons ontwerp vormt de start, waarna de mens, de stad, de natuur er zijn eigen gang mee kan gaan. En er unieke, vanzelfsprekende plekken ontstaan.

Voor het mooiste resultaat trekken we samen op. Met opdrachtgevers, maar ook met bewoners, gebruikers, overheden en partners. We zijn betrokken, gaan graag het gesprek aan, geven inzicht in onze overwegingen en keuzes, delen onze visie en verwondering.

Een nuchtere, realistische kijk op vraagstukken combineren we met een verfrissende en creatieve benadering. We streven naar eenvoud, juist ook bij complexe opgaves. En mikken altijd op een ontwerp dat tot in lengte van jaren overtuigt. We steunen hierbij op meer dan 25 jaar ervaring.

We werken vanuit drie vestigingen: Den Haag, Bergen op Zoom en de werkplaats Ede. Zo’n 30 enthousiaste landschapsarchitecten, stedenbouwers, technici en beheerspecialisten tekenen voor het landschap van morgen.

BoschSlabbers combineert een nuchtere, realistische kijk op ruimtelijke vraagstukken met een verfrissende, creatieve en oplossingsgerichte benadering.


Het bureau

Disclaimer, copyright en beleidsverklaring
Bekijk hier onze disclaimer, copyright en beleidsverklaring