News - 12 dec 2019

Rustgevende binnentuinen van het Amphia ziekenhuis in Breda

Vorige week is het Amphia ziekenhuis in Breda in gebruik genomen. Wij hebben voor dit project de volledige buitenruimte mogen inrichten (van ontwerp tot bestek), inclusief het ontwerp van de binnentuinen en de ontwikkeling van een waterhuishoudkundig plan.

De nadruk ligt hierbij op een ‘healing environment’. De drie bouwdelen met verpleegafdelingen en poliklinieken hebben elk een binnentuin. Alle patiënten hebben hierdoor zicht op een aangename buitenruimte. De landschappelijke schil rond het ziekenhuis stimuleert actief gebruik van de buitenruimte. Deze groene setting en de parkaanleg bevorderen het herstel.


Het entreeplein Amphia ziekenhuis is de plek waar alle verkeersstromen samenkomen, centraal op het plein is tussen scheggen van haagblokken en bloemrijke perken een aangename ruimte vormgegeven. Een plek om tot rust te komen nabij de hoofdentree van het ziekenhuis.


De landschappelijke schil rond het ziekenhuis stimuleert actief gebruik van de buitenruimte, een glooiend landschap met slingerende wandelpaden en fraaie zitmuurtjes plaatsen het ziekenhuis in een parkachtige setting.


BoschSlabbers heeft het ontwerp van de buitenruimte van het Amphia ziekenhuis van het eerste schetsontwerp tot aan straatverbanden en maatwerk paaltjes vormgegeven.


Vanuit de behandelkamers en verpleegafdelingen heb je zicht op de binnentuinen. De kijktuinen zijn een gestileerde weerspiegeling van de verschillende Brabantse landschappen.

News - 12 dec 2019

Rustgevende binnentuinen van het Amphia ziekenhuis in Breda

Vorige week is het Amphia ziekenhuis in Breda in gebruik genomen. Wij hebben voor dit project de volledige buitenruimte mogen inrichten (van ontwerp tot bestek), inclusief het ontwerp van de binnentuinen en de ontwikkeling van een waterhuishoudkundig plan.

De nadruk ligt hierbij op een ‘healing environment’. De drie bouwdelen met verpleegafdelingen en poliklinieken hebben elk een binnentuin. Alle patiënten hebben hierdoor zicht op een aangename buitenruimte. De landschappelijke schil rond het ziekenhuis stimuleert actief gebruik van de buitenruimte. Deze groene setting en de parkaanleg bevorderen het herstel.


Het entreeplein Amphia ziekenhuis is de plek waar alle verkeersstromen samenkomen, centraal op het plein is tussen scheggen van haagblokken en bloemrijke perken een aangename ruimte vormgegeven. Een plek om tot rust te komen nabij de hoofdentree van het ziekenhuis.


De landschappelijke schil rond het ziekenhuis stimuleert actief gebruik van de buitenruimte, een glooiend landschap met slingerende wandelpaden en fraaie zitmuurtjes plaatsen het ziekenhuis in een parkachtige setting.


BoschSlabbers heeft het ontwerp van de buitenruimte van het Amphia ziekenhuis van het eerste schetsontwerp tot aan straatverbanden en maatwerk paaltjes vormgegeven.


Vanuit de behandelkamers en verpleegafdelingen heb je zicht op de binnentuinen. De kijktuinen zijn een gestileerde weerspiegeling van de verschillende Brabantse landschappen.