News - 18 sep 2020

Eigentijds woonmilieu in Luik

Met een aansprekend concept wordt in Luik aan de oevers van de Maas gewerkt aan de realisatie van een nieuw woongebouw. Een bestaand universiteitsgebouw transformeert naar een eigentijds woonmilieu.

We hebben voor vastgoedontwikkelaar L.I.F.E. een ontwerp ontwikkeld voor de buitenruimte. Deze ruimte krijgt het karakter van een ‘Urban Jungle meets workout-zone’. Een wilde plantenwereld, waarbij een overdaad aan beeldbepalende bomen en struiken de binnenplaats van het gebouw omtoveren tot een mystieke ruimte.

Dwars door de binnentuin komt een brede loper opgebouwd uit strips van uitgewassen beton. Deze loper is de verbinding tussen de twee toegangen tot de binnenplaats, maar ook de centrale ontmoetingsplaats. Banken en losse stoelen op de loper nodigen bewoners uit om samen te komen en te genieten van het weelderige groen. In de zuid-westelijke hoek van de loper krijgt dit extra gestalte met een zittribune die gericht is op een groot projectiescherm tegen de gevel. Waar het centrale deel van de binnenplaats, een Urban Jungle, wordt doorkruist met een ontmoetingspassage, dagen de randen de bewoners uit tot bewegen. Een Finse Piste (hardlooppad van houtsnippers) maakt het mogelijk om een rondje hard te lopen op de binnenplaats en waar de piste breder wordt, zijn verschillende fitnesstoestellen geplaatst om je workout compleet te maken.

Het weelderige groen draagt bij aan de plaatselijke stedelijke biodiversiteit en het levensgenot. Het geheel heeft een eerder ruw, als het ware verwilderd, karakter zonder slordig te zijn. Stedelijk wonen van de toekomst krijgt er nu vorm.

De transformatie van universiteitsgebouw naar nieuw woongebouw is in volle gang, op korte termijn zal ook de uitvoering van de buitenruimte van start gaan.

News - 18 sep 2020

Eigentijds woonmilieu in Luik

Met een aansprekend concept wordt in Luik aan de oevers van de Maas gewerkt aan de realisatie van een nieuw woongebouw. Een bestaand universiteitsgebouw transformeert naar een eigentijds woonmilieu.

We hebben voor vastgoedontwikkelaar L.I.F.E. een ontwerp ontwikkeld voor de buitenruimte. Deze ruimte krijgt het karakter van een ‘Urban Jungle meets workout-zone’. Een wilde plantenwereld, waarbij een overdaad aan beeldbepalende bomen en struiken de binnenplaats van het gebouw omtoveren tot een mystieke ruimte.

Dwars door de binnentuin komt een brede loper opgebouwd uit strips van uitgewassen beton. Deze loper is de verbinding tussen de twee toegangen tot de binnenplaats, maar ook de centrale ontmoetingsplaats. Banken en losse stoelen op de loper nodigen bewoners uit om samen te komen en te genieten van het weelderige groen. In de zuid-westelijke hoek van de loper krijgt dit extra gestalte met een zittribune die gericht is op een groot projectiescherm tegen de gevel. Waar het centrale deel van de binnenplaats, een Urban Jungle, wordt doorkruist met een ontmoetingspassage, dagen de randen de bewoners uit tot bewegen. Een Finse Piste (hardlooppad van houtsnippers) maakt het mogelijk om een rondje hard te lopen op de binnenplaats en waar de piste breder wordt, zijn verschillende fitnesstoestellen geplaatst om je workout compleet te maken.

Het weelderige groen draagt bij aan de plaatselijke stedelijke biodiversiteit en het levensgenot. Het geheel heeft een eerder ruw, als het ware verwilderd, karakter zonder slordig te zijn. Stedelijk wonen van de toekomst krijgt er nu vorm.

De transformatie van universiteitsgebouw naar nieuw woongebouw is in volle gang, op korte termijn zal ook de uitvoering van de buitenruimte van start gaan.